Što su drugi pisali o nama

Provjerite što su pisali mediji i zašto je naš praščić Jack dobivao toliko pozornosti. Upoznajte naše imanje kroz riječi onih koji su bili kod nas.

Tartufar Jack ima 140 kila

Prasac Jack najpopularnija je meksička svinja na svijetu i baš ima nos za tartufe, kaže ponosni vlasnik Libero Sinković iz Momjana, istarskom mjesta pet kilometara od slovenske granice. Od malih nogu Jack je pravi lovac na tartufe. Svojim izoštrenim njuhom pronalazi tartuf duboko pod zemljom kada to nijednom psu ne uspijeva.

Izvor: 24 sata, 2007. god.

Prasac vinopija

Meksički prasac Jack došao je iz Francuske u Istru da bi tražio tartufe, a postao je turistička atrakcija: obožava fotoaparate, palačinke i vino. Pravi je veseljak, a kao takav voli i popiti. I to ne bilo kako, nego iz čaše s nogom. Obožava muškat rose, najnoviji Sinkovićev proizvod.

Izvor: Arena, 2001. god.

Mirakuli iz motovunske šume - Tartufi

Agroturističko imanje obitelji Sinković iz Sv. Maura pokraj Momjana od ljetos je bogatjie za još jednog stanovnika - praščića Džeka, križanca meksičke svinje. U ponedjeljak je prva istarska tartufarska svinja imala svoje vatreno krštenje. Dora i Libero odveli su ga u šumu pokraj Završja gdje je šestomjesečni Džek podvrgnut prvoj dresuri. Posadili smo malo svježih tartufa i zakopali na pet mjesta u šumi. Našao je sve komadiće i ni jedan nije pojeo. Kažu da svinje imaju više od 30 puta bolji njuh od pasa.

Izvor: Jutarnji list, 2000. god.

Zrikavci, srndaći, jahanje, šetnja i ribolov u slikovitom Momjanu

Na svojem imanju obitelj Sinković nudi aktivni odmor na selu koji uključuje školu jahanja, biciklističke i pješačke ture, ribolov, promatranje životinja, jedinstveno slušanje noćnih zrikavaca, ali i odličnu istarsku domaću kuhinju i još bolja vina iz vlastitog podruma. Momjan je tipičan istarski gradić smješten u sjeverozapadnom dijelu Istre, udaljen tek desetak kilometara od mora.

Izvor: Kamo za vikend (Jutranji list), 2000. god.

Prasac Jack koji se fura da je pas

Jack se Sv. Mavrom kreće slobodan kao ptičica, ulazi u sva dvorišta, prima "milodare" od svih stanovnika, kao i turista, pravi je poznavatelj svih seoskih vrtova, a najbolji su mu prijatelji psi, kokoši i seoske mačke. Strašno je druželjubiv i doma dolazi tek kad ogladni. Jack je već postao pravi tartufar, istina sporiji od psa, ali temeljitiji i uporniji.

Izvor: Profil, 2001. god.

Želite bolje upoznati naše imanje, tradiciju i naravno Jacka?

Pročitajte kako je živjeti u kraljevstvu ljepotana Jacka

PREUZMI PDF

Vi nam imate nešto za poručiti ili ste pročitali nešto zanimljivo o nama? Javite nam se.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.