BISKA

- Proizvodi se maceracijom listova imele (Viscum album) u istarskoj komovici

- Biska se dobiva postupkom ekstrahiranja odabranih grančica s listovima imele u komovicu

- Beru se u određenom periodu proljeća i jeseni. Listovi se prethodno djelomično suše i u procesu maceracije združuju u čistoj komovici, a sam proces maceracije odvija se na sobnoj temperaturi

NARUČITE
  • Proizvodnja likera

    proizvedena je na bazi alkohola i šećernog sirupa u kojem se prirodno sljubljuju aroma i boja imele, a prema starim zapisima biska svojim ljekovitim svojstvima regulira hormonalne poremećaje
  • Listovi imele

    imela je poluparazitska biljka koja raste u obliku grma na stablima bjelogorice, a plod su polu-prozirne bobice i ne upotrebljavaju se za proizvodnju rakije, niti ljekovitih pripravaka, zbog otrovnih svojstava
  • Nagrađivana Biska Sinković

    2011.g zlatna medalja na Novosadskom sajmu, 2012.g. srebrna medalja na novosadskom sajmu i 2012.g. srebrna medalja na 17. Međunarodnom sajmu „Gast-gastfair“