PERLA

- Čista rakija komovica dobivena direktno iz koma istarskih sorti grožđa

- Grožđe se bere ručno s peteljkama, koje se odstranjuju prije procesa prerade grožđa

- Tradicionalno se proizvodi u bakrenim kotlovima što rakiji daje posebnu aromu

- Komovica visoke čistoće poput bisera, otuda i naš naziv Perla

- Od grozda do ukusne čašice, neizostavni recept je puno ljubavi, pažnje i truda

NARUČITE
  • Početak postupka

    Prvi korak je muljanje gdje se izmuljano grožđe –masulj podvrgava cijeđenju. Dobiveni sok služi za daljnju preradu u vino, a ostatak od cijeđenja za pripravu komovice
  • Faza vrenja

    Započinje proces alkoholnog vrenja koji zavisi od temperature, prostorije i sadržaja šećera, uobičajeno traje 4 do 10 dana, nakon čega se odmah pristupa destilaciji.
  • Završna faza

    Završna faza dobivanja kvalitetne komovice je samo dozrijevanje rakije i završna izrada koja podrazumijeva flaširanje u boce, etiketiranje i odležavanje. Rezultat je jedinstveni i kvalitetan okus.