Što su drugi pisali o nama

Saznajte što se o nama pisalo i uvjerite se u kvalitetu naših proizvoda preko pisanih riječi. Pogledajte gdje smo bili i kako izgleda uživanje u našim kvalitetnim vinima.

Malvazija Libera Sinkovića iz Momjana Šampion sajma

Na Zagrebačkom velesajmu na 14. Međunarodnom sajmu vina i opreme za vinarstvo i vinogradarstvo Vinovita 2008., na kojem se predstavilo 109 izlagača iz Hrvatske i devet zemalja, naglasak je stavljen na veću potrebu ulaganja u vinogradarstvo. Od ukupno ocjenjivanih 196 prijavljenih uzoraka, 56 je dobilo zlatne i srebrne medalje, dok su tri osvojila odličje šampion Zagrebačkog velesajma. To su vino zlato (malvazija) vinara Libera Sinkovića iz Momjana, traminac (ledeno vino) iz Kutjeva d.d., te vino reošk camo d'Istria vinarije Vinakoper iz slovenskog Kopra.

Izvor: barkun.hr (7.5.2008.)

Na sajmu u Sloveniji nagrađeni Puris i obitelj Sinković

Na održanom 45. međunarodnom sajmu poljoprivrede u Gornjoj Radgoni uz nagrađene proizvođače mesnih prerađevina navedene Compari iz Pule i Pršutarni Pitip iz Savurdije svoj nastup vrlo uspješno završilo je i Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Libera Sinkovića iz Momjana kojem je stručna komisija sajma dodijelila zlatnu medalju za kvalitetu vina muškat te srebrnu medalju za kvalitetu za malvaziju.

Izvor: Glas Istre (4.9.2007.)

Liberov muškat

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Sinković iz zaseoka Sveti Mauro iznad Momjana pravi je primjer kako se u ovoj zemlji može živjeti od svoga truda i rada te se može u jedan proizvod spojiti nekoliko djelatnosti. Libero je glavni i odgovorni a supruga Dora drži pod kontrolom kuhinju seoskog domaćinstva, stariji sin Patrik je enolog a mlađi Sergej je "leteći" pa pomaže gdje stigne. Sinkovićev suhi muškat odlično ide kao aperativno vino. Intenzivnost okusa je djelomično zražena, trajnost je solidna, kvaliteta ovog vina je dobra i ugodno je za piće.

Izvor: Sommelier Emil Perdec - Gastro enoteka

Momjan je carstvo muškata

Zlatnu medalju za kvalitetu Vina prijateljstva muškat momjanski (berba 2005) obitelj Sinković dobila je na 45. međunarodnom sajmu poljoprivrede u Gornjoj Radgoni u Sloveniji. Ovo je posljednje od gotovo stotinu priznanja što ih je Obiteljsko poljoprivredno Gospodarstvo Sinković iz Momjana u proteklih sedam godina dobilo za kvalitetu svojih vina. Slatki muškat ili Vino prijateljstva nastaje od sorte istarskog muškata prosušenog na slami koja služi kao amortizer da se bobice ne bi zgnječile i saginjale.

Teran i momjanski muškat

Na Momjanštini sve je više vrsnih vinara, u prve istarske redove probijaju se susjedi, kolege i suradnici Rino Prelac i Libero Sinković. Prvi put nastupili su na Vinistri, na zajedničkom štandu. Osim vina, veže ih i profesija, Rino vodi istoimenu popularnu konobu s istarskim specijalitetima od fuža do tartufa, a Sinkovićeva obitelj vodi agroturizam San Mauro, gdje se na lijepom imanju mogu kušati vina i rakije, organizirati degustacije, imaju i restoran s domaćom kuhinjom, školu jahanja, apartmane s doručkom,...

Izvor: Večernji list (14.8.2004.)

Provjerite potpune članke i uvjerite se u kvalitetu prepoznatu od strane stručnjaka

Papageno

Momjanski muškat - užitak koji treba otkriti

PROČITAJTE VIŠE

Svijet u čaši

Lijepa naša s dva vinska šampiona u Sloveniji

PROČITAJTE VIŠE

Vi nam imate nešto za poručiti?

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.